BURNOUT is een “hardware probleem”


BURNOUT geen “software probleem” maar een “hardware probleem”

De Werkdruk-campagne van de Overheid is een teken, dat men inziet, dat langdurige en overmatige werkdruk op termijn ook de meeste gezonde werknemers ziek kan maken. Toch geven de richtlijnen nog steeds aan, dat niet overmatige werkdruk de oorzaak van een burn-out is maar een psychosociaal werkprobleem van de werknemer om adequaat om te kunnen gaan met werkdruk. Met andere woorden; het zijn persoonlijke werkproblemen.

Steeds meer kan echter wetenschappelijk worden onderbouwd dat de persoonlijke problemen niet de oorzaak zijn van bijvoorbeeld een burn-out maar het effect daarvan door overmatige werkdruk.  Burn-out is een psychobiologisch “”hardware ”’probleem dat niet kan worden opgelost door je uitsluitend te richten op de “’software”” kant zoals cognitief-therapeutische behandelingen. Deze cognitief-therapeutische behandelingen gaan ervan uit, dat het organische brein dus de “’hardware”’ normaal functioneert maar dat is juist niet het geval bij een burn-out. Voordat men effect kan bewerkstelligen in de software zal eerst de hardware kant verbeterd dienen te worden.

Het is voor re-integratie specialisten wellicht verstandig om zich te verdiepen in deze materie. Zelf mocht ik masterclasses volgen bij Gezond in Bedrijf (Paul ter Wal) met aandacht voor deze nieuwe inzichten. Tijdens de masterclass van Michael Protzky kan men ook meer ervaren over begrippen zoals veerkracht en de toxische werking van Cortisol bij aanhoudende stress. Ook de opleiding tot CSR coach die ik afgelopen weken mocht volgen gaat nader in op de psycho-biologische processen van Stres & Burn-out en laten methodieken en interventies zien die duurzaam herstel weer bevorderen!

Nieuws

Het is niet mogelijk om een reactie te plaatsen